Сряда, 26 Апр 2023
    
Общество

Анкета сред украинските граждани проучва нагласите им за работа у нас

  25.01.2023 14:43  
Анкета сред украинските граждани проучва нагласите им за работа у нас
сн. архив

Агенция по заетостта провежда междуинституционално проучване сред пребиваващите в България украински граждани. Целта е чрез него държавните институции да получат актуална информация за нагласите им за работа в България през следващите месеци. Ще бъдат проучени и възможностите им за самостоятелен живот, отглеждане на децата и образование, както и осигуряване на грижа за здравето на по-възрастните роднини и близки, с които пребивават тук.

Събраните данни ще послужат на министерства и агенции за формиране и предприемане на адекватни и своевременни действия и мерки за подкрепа на украинските граждани.

Анкетирането се осъществява чрез on-line формуляр, който е публикуван на официалната интернет страница на Агенцията по заетостта в рубриката „Възможности за работа на украински граждани“ и може да бъде достигнат и чрез QR код за мобилни устройства или линк.

Мобилните екипи от служители на Агенцията по заетостта в области Бургас, Варна, Добрич и други региони посещават базите за наставяне с по-голям брой украински граждани, за да им окажат на място съдействие за разпространението и попълването на анкетата.

 


Анкета

Мнения