Сряда, 26 Апр 2023
    
Бургас Крими

Тече мащабна полицайска операция в Бургас

  24.01.2023 08:13  
Тече мащабна полицайска операция в Бургас

Мащабна полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда в момента на територията на Областната дирекция на МВР Бургас. Има множество задържани, както и иззети вещи – предмет на битови престъпления, съобщават от пресцентъра на полицията.

Важно уточнение е, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост. В последните три месеца, благодарение активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие.
В днешната операция се проверяват частни адреси, търговски обекти и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва престъпна дейност или такава, свързана с административни нарушения. Паралелно на КПП-та около Бургас-град проверките на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегална миграция продължават. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.


Анкета

Мнения