Понеделник, 24 Апр 2023
    
Общество

Кои са полицаите, които отказаха 10 хил. лева подкуп?

  23.01.2023 08:07  
Кои са полицаите, които отказаха 10 хил. лева подкуп?

Те са полицаите, които станаха популярни тази седмица, след като отказаха подкуп от 10 хил евро. Какви истории на пътя са им се случвали и как се реагира, когато парите са на задната седалка разкахаза ст. инспектор Любомир Апостолов, мл. инспектор Елена Симова и мл. инспектор Алек Каленски в студиото на NOVA.

Инспектор Алек Каленски каза, че почти 6 години е полицай. Той споделя, че се случва да бъде предлаган подкуп, защото водачите се опитват да се измъкнат от наказания. Полицаят сподели, че са приятели с инспектор Симова и това е важно за работата им. Почти всеки ден имаме задържани лица, каза Каленски. Той сподели, че и съпругата му също е полицай.

Инспектор Симова каза, че предложеният подкуп е "колосална сума в цялата история на МВР". Тя смята, че не е добре родителите да плашат децата с полицаите, а обратното.

Инспектор Любомир Апостолов заяви, че с действието си са показали, че в МВР работят достойни служители. “Свършихме си работата по закон“, каза той. Апостолов сподели, че е полицай от 25 години и никога не е съжалявал, че е избрал тази професия. „Обичам си професията, върша я с удоволствие и се опитвам да давам това, което мога“, допълни той. Апостолов сподели, че и неговата съпруга е полицай.



 


Анкета

Мнения