Петък, 21 Апр 2023
    
Бургас Култура

Романтичната комедия „Телефонна любов“ на „най-смешния драматург на всички времена“ гостува на бургаска сцена

  20.01.2023 11:13  
Романтичната комедия „Телефонна любов“ на „най-смешния драматург на всички времена“ гостува на бургаска сцена

Ценителите на добрия хумор и забава определено имат повод за празник. Постановката „Телефонна любов“ на „най-смешния драматург на всички времена“ Нийл Саймън, гостува в Бургас на 24 януари (вторник) в Културен дом НХК. Пиесата е под режисурата на Ивайло Христов, който е отговорен и за адаптацията ѝ за родната сцена. В ролите публиката ще види Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов, Мариана Миланова. Обещават много добро настроение и смях, навързани около свеж сюжет и напомнят, че всеки ден е празник, стига човек сам да го превърне в такъв, а телефонната любов – си е съвсем възможна, при определени обстоятелства разбира се. Автор на над 40 пиеси за голямата сцена на Бродуей, почитан и уважаван в театралните и филмови среди, написал редица успешни сценарии за киноленти, Нийл Саймън не случайно е сочен за истински майстор на добрата комедия. На церемонията по награждаването му с наградата за хумор „Марк Твен“ в Ню Йорк, Робърт Редфорд казва за него:„Той е най-успешният драматург след Шекспир. Единствената разлика между тях е, че Нийл Саймън е по-продуктивен и продължава да пише.” Огромно признание за един голям талант, до който Бургас е поканен да се докосне. „Дали една любов може да се разгори по телефона, дали човек може да изживее истинската любов два пъти в живота си? Дали ще повярва, че отново я е срещнал? Дали непрестанно ще я сравнява с първата? Ще успее ли да се отърси от спомените и отново да бъде щастлив? Все въпроси, отговорите на които ще намерите в нашия спектакъл. Очакваме ви!“ – кани Искра Радева публиката на театър.

Завесата ще се вдигне на 24 януари от 19 часа в НХК. Организатори на гостуването са Театър „Искри и сезони” и Културна организация „Арт ателие.”

Билети можете да намерите на касата на Културен дом НХК. За повече информация и резервации: 0894 898 098 Маруся Русева, Арт Ателие.


Анкета

Мнения

Мнения
Димитър Николов определи „Нексогейт“ като политически пирамиди, зад които стоят криптофараони
  19.01.2023 12:14      

"Нексогейт" е от мащабите на "Панамагейт". Някои се опитват да заметат темата