Четвъртък, 06 Апр 2023
    
Бургас Мнения

Собственикът на Гъбката- Ралф Сабах: Едри момчета ме заплашваха с думите: „Мангал, махай се, ще ти счупя главата!“

  05.01.2023 15:51  
Собственикът на Гъбката- Ралф Сабах: Едри момчета ме заплашваха с думите: „Мангал, махай се, ще ти счупя главата!“

Подал съм жалба в полицията и прокуратурата да се установят кои са те, чух, че били боксьори

Интервю на Силвия Шатърова

 

- Г-н Сабах, толкова много се говори цяла седмица за проблема около процедурата по подаването на документи, всяка страна в  конфликта има своя позиция, под каква форма стопанисвате Вие този обект?

- Гъбката е с разрешително за строеж и трябва да бъде по друг параграф. През всичките тези години обаче има организация, която не е окей за бизнеса, няма стабилност и сигурност. Не може да се работи в перспектива, защото не се знае какво ще е утре. Най-страшното беше, че като отидохме да си подаваме документите, се появиха мутри, които ме заплашваха и обиждаха.

- Те за Вашата позиция кандидатстват?

- Да! През годините така се получава, че има други свободни, но все за моята е битката. Уморих се от това нещо! Върхът беше с мутрите в сградата на Община Бургас.

- Какви са Вашите съмнения?

- Искат да ми вземат мястото, което съм разработил и два пъти го правиха в рамките на два месеца. Правилата по Наредбата не са много добри - който пръв подаде, той ще спечели. Това е много унизително за хората и не е сигурно за бизнеса.

- Как Ви заплашиха?

- Използваха най-грозни думи, най-леките бяха: „Мангал, махай се от тука! Ще те пребия! Ще ти счупя главата!“ Обърнах се към полиция и прокуратура да ги установи тези хора. Имам информация, че са някакви боксьори. Подал съм жалби. Имам семейство и не знам на какво са способни.

- Има упреци към Вас, че досега по тази Наредба сте участвали в конкурсите и сте печелили, а като загубите - се оказва, че не е добра?

- Никога не е била добра. Тези позиции са от много години и идеята би следвало да е, че когато ползвателят е коректен към Общината и се грижи за тях, плаща си данъците, дава работа на хора - да му се подновява правото. Има доста позиции, които са празни, никой не ги иска и Общината губи пари от това.

Не е удачно една фирма, която е регистрирана умишлено преди два месеца без капитал и опит от млад човек, да вземе разработена позиция.

На мен да я развия тази фирма ми е коствало 25 години труд. Фирмата е регистрирана от 1991 година?

- Гъбката от кога я стопанисвате?

- От тогава, през 1984 година е направена отново.

- От кого я взехте?

- От общинския съветник Димо Грудев, той я стопанисваше по това време. Имам разрешително за строеж и нямат право нито да я махнат, нито да я пипнат. Трябва да платя наем на Общината по друг параграф, а не по чл.56.

- Все още нищо не е окончателно, защото комисия разглежда документите на 28 февруари.

- В тази комисия се изслушва един човек, шефа на кметство „Зора“, с него съм в конфликт от 20 години.

- Той твърди, че не се грижите естетически за района?

-Не е вярно, инвестирал съм в оборудване, 1500 лева е една маса. През зимата ползваме по-обикновени. Белите чадъри веднага стават черни от трафика, от гларуси. Трудно се поддържа това нещо. Не е проблем дали аз или друг ще я стопанисва Гъбката, не е проблем дали ще я има или не. Отношението и поведението е унизително.


Анкета

Мнения

Бургас Мнения