Петък, 31 Мар 2023
    
Бургас

Отива ли си една бургаска легенда-кафе «Малибу» ?

  30.12.2022 13:08  
Отива ли си една бургаска легенда-кафе «Малибу» ?

Силвия Шатърова

Още една бургаска легенда в градския живот е на път да остане в миналото и в паметна на мнозина бургазлии- Коктейл-бар «Малибу», който хлопна кепенци.  Тези дни той  затвори заради липса на клиенти и бизнес ориентация, алармираха читатели на «Черноморски фар» , жалба по него изплакаха и бургазлии зад граница, които го пазят в спомените си и когато се връщат по празници или лятото наминават от там.

Интересното е, че в този момент на улица »Георги Кирков» се извършва ремонтг и  след месеци тя ще има нов облик подобие на тази на ул. «Алеко Константинов» и «Богориди»  и ще стане една от привлекателните търговски улици в Бургас, но собствениците на заведението няма да дочакат този момент.
«Малибу»-то, както го наричаха бургаздлии успя да оцелее по време на пандемията, когато всички заведения бяха затворени, но надали ще успее да се пребори с икономическата криза. Иначе бе част от историята на града презд последните над 30 години. Предпочиташе се от бургазлии и гости, дошли да пият по кафе или аператив, но  липсваха свежи инвестиции, което се забелязваше и по интериора,  предпочиташе се, защото бе едно от малкото места, където не се пушеше, а вечер работеше до късно.

Улица "Георги Кирков" в момента 

Преди години бе едно от малко деноношните заведения и целии компании предпочитаха да довършват купаните си до рано сутрин там.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и