Понеделник, 06 Фев 2023
    
Бургас

На Коледа! Почина гинекологът доц.Михайлов

  27.12.2022 17:25  
На Коледа! Почина гинекологът доц.Михайлов

Навръх Коледа почина един от най-известните бургаски лекари-гинеколози-доц. Михаил Михайлов. Новината съобщиха негови близки и от Медицинския център "Клиника доц. Михайлов".

С огромна болка Ви съобщаваме,че на 25.12.22 г.ни напусна доц д-р Михаил Михайлов,дм., всеотдаен лекар, дългогодишен преподавател и учен. Автор на множество научни публикации в чужбина и в страната. През годините са въведени 7 от предложените от него методики в акушеро- гинекологичната практика.Член на Европейската асоциация по АГ и член на Българското дружество по акушерство и гинекология.Съучредител и организатор на научни конференции по акушерство и гинекология с национално и международно значение, провеждани ежегодно в гр.Китен. Със своя научен труд ,,Професионален риск при бременни жени от район с интензивно развита нефтохимическа промишленост " дава своя принос за опазване на майчиното здраве - жените в детеродна възраст да бъдат изведени от опасните производства и да бъдат пренасочени към други звена. Дългогодишен ръководител на АГ сектор към сегашната УМБАЛ Бургас - Родилно,Гинекологично отделение и Патология на бременността и Областен консултант по АГ. Създава първата частна болница в гр.Бургас през 1999 г - Многопрофилна Акушеро- гинекологична болница ,,Ескулап ", с основна дейност акушер- гинекологичната патология. През последните години болничното заведение е трансформирано в Медицински център "Клиника доц Михайлов ", на който остана ръководител до смъртта си.

Поклонението ще се състои на 03.01.23 г. от 12 ч. в Ритуалната зала на Гробищен парк - гр.Бургас", съобщават от Медицинският център, който той ръководеше.