Понеделник, 13 Мар 2023
    
Созопол Спорт

Петър Драганов е спортист на годината в Созопол

  12.12.2022 16:00  
Петър Драганов е спортист на годината в Созопол

Традиционният бал на спортиста се проведе на 11 декември в Созопол, на който бяха наградени най-добрите от крайморската община.

Кметът Тихомир Янакиев приветства всички младежи - участници от различни спортове, като им благодари за труда, който са положили през изминалата година и за всички лишения, които са направили, за да могат да постигнат тези високи резултати.

„Пазете се от контузии, дерзайте, не отстъпвайте и не се предавайте и успехът ще бъде с вас“, обърна се той към спортистите.

На събитието присъстваха още зам.-кметът Тодор Дамянов, общинските съветници Андрей Николов и Илиян Стефанов, представители на Общинска администрация, треньори и президенти на спортните клубове, както и директорът на Спортното училище в Бургас Янчо Стойчев. Прочетен бе и поздравителен адрес от името на председателя на Общински съвет Георги Пинелов.

С приза Спортист на 2022 г. бе отличен боксьорът Петър Драганов, който отскоро е на професионалният ринг, но вече може да се похвали с 4 поредни победи от 4 двубоя. Поради усилената подготовка, която провежда в момента за предстоящия на 17 декември мач, той не успя да присъства на събитието, но изказа своята голяма благодарност за присъдената награда и доверието, което му се гласува с това отличие. Той се награждава с медал, плакет и парична награда.

За цялостен принос и популяризиране на община Созопол на международно ниво бе наградена бронзовата медалистка по борба от олимпийските игри в Токио Евелина Николова, която тренира в СКБ „Ангел Гочев“. За спечелените медали на държавни и международни турнири през годината, отличия получиха още борците Михаил Георгиев, Петко Михайлов, Костадин Станков, Васил Маринов, Иван Георгиев, Емре Мюмюн, Митко Атанасов, Мильо Христов, Мильо Йорданов, Стоян Станиславов, Шабан Шабанов, Петя Атанасова, Божидар Узунов и Стоян Георгиев.

Гребен клуб Созопол през 2022 показа високи резултати на всички състезания, в които участва и заслужено бе сред отличените клубове. Освен отборната купа, която Янакиев връчи на треньора, индивидуално бяха наградени спортистите Михаил Янакиев, Димитър Зингинов, Христо Славов и Константин Костов.

Отличие получи и Гребен клуб Бриз, като с грамоти и медали бяха наградени отличилите се през годината гребци – Атанас Георгиев, Емилия Береговая, Дарина Монева, Александра Георгиева, Димитър Пантелеев и Антон Динев.

За високите постижения през година бе награден и Буши-до клуб - гр. Черноморец, както и спортистите Енгин Мустафа, Мария Бакалова и Мария-Константина Радева.

Отборни купи и парични награди получиха още Детско-юношеската школа при ФК Созопол, ФК Свети Никола – гр. Черноморец, СК Олимп, СК Спартак и СК Киборг.

След връчването на отличията в традиционния Бал на спортиста за гостите бе организиран коктейл за здраве и успех на спортистите от община Созопол.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и