Понеделник, 13 Мар 2023
    
Карнобат

Изгорелият физкултурен салон в Карнобат живее втори живот

  12.12.2022 14:22  
Изгорелият физкултурен салон в Карнобат живее втори живот

Новопостроеният физкултурен салон е най-модерното спортно съоръжение в Карнобат. Днес бе официалното откриване. Над 850 000 лв. инвестира община Карнобат в неговото изграждане. Преди една година, на 6 декември, изгоря постройката, в която се провеждаха часовете по физическо възпитание в ОУ „П.Р.Славейков“. Днес, на нейното място, има съвременно съоръжение за спорт.

Новопостроеният физкултурен салон е със застроена площ от 432кв.м, с размери 24м/18м.Разполага със закрита зона за спорт, две съблекални, санитарни помещения за ученици и персонала. Залата за спорт е оборудвана с необходимите съоръжения - баскетболни кошове, волейболна мрежа, врати за мини футбол.

Сред официалните гости на откриването беше и шампионът по борба Андрей Атанасов, който заедно с кмета на Карнобат Георги Димитров прерязаха лентата на новото съоръжение. Андрей Атанасов е състезател по борба, класически стил в категория 80 кг., възраст „кадети“. През тази година Андрей има две шампионски титли на държавните първенства по борба – зимен и летен шампионат. Завоюва сребърен медал на Балканско първенство по борба в Букурещ, Румъния. Пети на световното първенство за кадети в Рим, Италия. Осмо място на Европейското първенство в Букурещ, Румъния. Златен медал от Международния турнир „Васил и Георги Илиеви“, гр. Кюстендил. Носител е на Шампионския пояс за най-добър състезател на турнира. Андрей е състезател на СКБ"Олимпиец -Ат. Комшев" в Карнобат.

Гости на събитието бяха Петя Петрова – началник на Регионално управление на образованието –Бургас, Павлина Алексиева – старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РУО – Бургас, Мария Генова- зам.-кмет на община Карнобат, Теодор Ченешев – председател на Общински съвет-Карнобат, представители на Дирекция"УТ", „Партньори-А.Т.” ЕООД, Калоян Колев от „Пожарна безопасност и защита на населението”, директори на училища и детски градини в община Карнобат.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и