Петък, 10 Мар 2023
    
Мнения Приморско

Димитър Германов- кмет на Община Приморско: Спешно се търсят начини да се реши проблема с пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“

  09.12.2022 14:26  
Димитър Германов- кмет на Община Приморско: Спешно се търсят начини да се реши  проблема с пречиствателната станция на язовир „Ясна поляна“

Държавата трябва да направи всичко необходимо и да осигури средствата за ремонт на пречиствателна станиця на язовир „Ясна поляна“, заяви пред „Черноморски фар“ кметът на Приморско  Димитър Германов. Приморско е една от общините, която се водоснобдявна от язовира и  евентуална липса на питейна вода през лятото ще удари туризма, на който изцяло разчита общината.
Според Германов ресурс има, има и воля в лицето на областния управител на Бургас и кметовете този проблем спешно да се реши преди туристическия сезон.

„Силно сме притеснени, защото съоръжението е компрометирано, но представители на Асоциацията на ВиК и областния управител на Бургас се обединихме да се настоява и да се отпуснат средства от държавата, защото тези пари не са много, но не би следвало да са за сметка на ВиК-асоциацията. Освен това държавата е длъжна на туризма като бранш, от който получава не малко данъци“, заяви още Германов.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и