Вторник, 07 Мар 2023
    
Култура

Завръщане в Бургас! Актрисата Гергана Стоянова за първи път от 32 години ще празнува Никулден в родния си град

  06.12.2022 15:39  
Завръщане в Бургас! Актрисата Гергана Стоянова за първи път от 32 години ще празнува Никулден в родния си град

„Златният глас в дублажа“ ще води големия концерт на „Тройката“, който започва само след часове

Включва се все по-често в бургаски каузи

 

Силвия Шатърова

 

„За първи път ще присъствам на празнуването на празника на Бургас и ще имам честта да съм водещ. Всъщност това ще бъде първият Никулден от 32 години насам, който ще празнувам с приятелите, роднините, съучениците и съгражданите си. Едва ли можете да си представите какво означава това като емоция. Моят естествен, положителен шовинизъм, който развих през годините заради обречената, свързана с професията ми отдалеченост от родния ми град, ме кара да избухвам от щастие при всяка положителна новина, празник или постижения, свързани с Бургас. Въздухът, водата, земята на родния ми град – имам чувството, че ме лекуват и зареждат с енергия и обич – задължителните компоненти за да живееш щастливо и да постигаш успехи. Реших, че няма да пропускам празници на любимите си хора там. Разстоянието Бургас - София вземам с колата си. Не ми тежи. Слушам уроци по испански и английски докато пътувам. И не го приемам като три часа и половина път, а като три часа и половина урок.

В последните две години се прибирам много по-често от преди. Със семейството ми построихме къща до тази на родителите ми, за да мога да се прибирам с любимия човек, с децата си, а по-нататък и със семействата им, живот и здраве, така че да има спокойно място за всички ни. Искрено се надявам бургазлии да виждат и да оценяват разкрасяването на града ни така, както аз го виждам. Възторгът ми се подхранва от всеки успех на групи, организации, отбори или талантливи личности. Гордея се с тях, все едно са ми роднини по първа линия и се чувствам така, сякаш сме една кръв.

Включвам се много по-често отпреди в събития или каузи, свързани с Бургас. Традиционно заедно с КОЦ - Бургас провеждаме благотворителен велотон, на който се събират средства всяка година за различни цели – за закупуване на скъпа апаратура за онкоцентъра; за даряване на кръв; за изработка на перуки за онкоболни пациентки.

Ноември и декември тази година са ми доста натоварени. Така се случи, че участвам в церемониите по награждаването на най-добрите българи или екипи в България от различни области – библиотеките, читалищата, училищата, хотелите, ресторантите, болниците... Всяка церемония за връчване на годишни награди ме срещна с утвърдени имена на личности и компании, които са пример за успешен бизнес, личностно развитие и въведени иновации.

Смея да си мисля, че завършвам годината като щастлив човек, който харесва работата си с всичките й предизвикателства и срещи, които животът предоставя.

С нетърпение очаквам Никулден, за да се заредя от щастието и веселието на най-бургаския празник!“,сподели Гергана пред „Черноморски фар“

Редовно може да я видим на Моста - нейно любимо място, наскоро се снима и пред Гъбката, както и на плажа. „Обичам Морската градина. Очите ми се пълнят с гледки, морска шир, лицата на щастливи и спокойни хора. Няма случай да се разхождам из Бургас и да не стигна до моста или терасата, Морското казино и Летния театър“, казва още Гергана, известна като Златния глас на дублажа и Момичето от GPS-а, който ни напътства, докато шофираме.

През ноември бе водеща на спектакъла на Танцова формация „Петлите“, а през лятото - на проекта „Пеещи артисти“, който бе в Летния театър.

 


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и