Събота, 04 Мар 2023
    
Общество Средец

Кметски наместник: За почистването на Странджа трябва да се намеси държавата

  03.12.2022 14:34  
Кметски наместник: За почистването на Странджа трябва да се намеси държавата

Дона МИТЕВА

Пенчо Пенчев е кметски наместник на селата Голямо Буково, Белеврен, Кирово, Граничар   и Тракийци, където местното население е оскъдно и застаряващо.Той самият е сввидетел на боклуците, с които е зарината планината. вижда ги докато пътува между селата или се разхожда из Странджа. Категоричен е, че те са следи от огромните групи мигранти.

„В Белеврен има шест души, в Граничар - трима и всички са възрастни. В Кирово жителите са 20. Като обикалям селата, виждам - гората е пълна с боклуци. Голяма мръсотия - палатки, ризи, тениски и какво ли не. Направо е ужасно. Няма изчистване. Трябва държавата или Общината да се намеси. Иначе не става. Тук нито хора имаме, нито възможност да се справим с толкова боклуци. Има нужда от месеци работа. Почистването не може да стане за ден-два“, казва Пенчев.

Иначе местните са си научили урока и при забелязване на непознати хора веднага му се обаждат, а той от своя страна информира Гранична полиция.

За радост мигрантите нямат никакъв афинитет към необитаемите къщи, които са доста в този район. Никой не си е позволил да се самонастанява, макар и за малко, в такива къщи, увери кметският наместник. За сметка на това гората е съсипана от боклуци.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и