Петък, 03 Мар 2023
    
Бургас

Талант и воля показаха хората с увреждания /СНИМКИ/

  02.12.2022 12:31  
Талант и воля показаха хората с увреждания /СНИМКИ/

Дона МИТЕВА

 В  невероятно и вълнуващо пътешествие участваха хората с увреждания днес, по повод отбелязването на 3 декември – Международният ден на хората с увреждания. Зала „Бойчо Брънзов“ събра ги събра, за да отправят послание към цялото общество. А то граси: „Ние не сме различни, ние сме част от всички вас“.

Гости на тържеството, което бе под мотото „Участваме заедно във всичко“, бе съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на ОбС – Бургас проф. Севдалина Турманова, общественият посредник Тодор Стамболиев, представители на институции, пряко свързани с хората с увреждания.

Кметът Николов отправи специален поздрав към хората с увреждания и социалните работници, които полагат грижи за тях, и ги увери, че Община Бургас ще продължава да прави всичко необходимо, за да даде възможност нуждаещите се от подкрепа да водят достоен живот.

Заедно с Десислава Радева удариха камбаната, с което сложиха начало на тържеството.

Програмата продължи с изпълнения на стихове, песни, интересни състезания и игри, в които се включиха по-голямата част от потребителите на социалните услуги в общината.

 

 


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и