Петък, 03 Мар 2023
    
Любопитно

„Мурсала“ е цветът на 2023 година

  02.12.2022 10:09  
 „Мурсала“ е цветът на 2023 година

Той е фин, нежен и успокояващ. Точно толкова, колкото е нужно, за да освежи и облагороди дома и офиса. Без да се натрапва, без да „крещи“ – витален, стилен, лек. Цвят хамелеон от прекрасно зелено и сиво, с малко синьо и повече бяло. „Мурсала“! Това е цветът за 2023 година в интериора и архитектурата.

Защо да боядисаме стените в цвят „Мурсала“

 

Цветът ще ни донесе усещане за простор, прохлада и дълбочина със своята приглушеност и нотка мистичност. Същевременно ще ни връща към естествената жизнена енергия и връзката с природата, подобно на планинския Мурсалски чай, който ни зарежда с енергия, виталност и сила. Дори визуалната близост с цветовете на билката пренася в интериора чудото на природата с вълшебни свойства, донесло на Мурсалския чай славата на лек за всяка болка.

 

Естетиката на естествените, натурални продукти чудесно се допълва от цвят „Мурсала“, който се комбинира отлично с топли вибриращи цветове от една страна и с натурални нюанси и материали, от друга. Тази амбиваленност на цвета го поставя хармонично до актуалните стени от бетон, до мрамор на пода или до тъмни цветове на дървото, които ще задават енергичност и категоричност в помещенията през следващата година. 

 

Водещи в избора на цвят за 2023-та бяха основните тенденции, които движат работата с цветове, казват от българска компания за бои. Взаимодействието между предметите, отношенията, пространство и място вече са други. Пандемията промени поведението ни и дигитализира голяма част от света ни, което също се наслагва към собствените ни предпочитания и вкус в оформлението на интериора, каза Емил Кунчев – маркетинг мениджър на компанията. По думите му балансът между тях ще придава уют и комфорт, които ще търсим в дома през следващата година. „Според нас 2023-та ще отразява органичния живот в интериора и цветът „Мурсала“ ще е онзи елемент, който ще подобри начина, по който възприемаме пространството и преживяването в дома си“, категоричен бе Емил Кунчев.

 

 


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и