Петък, 24 Фев 2023
    
Крими

Огромен мигрантски натиск! 380 дела се водят в Районна прокуратура

  24.11.2022 12:14  
Огромен мигрантски натиск! 380 дела се водят в Районна прокуратура

Отчитаме значителен ръст на престъпления, свързани с мигрантската вълна. Това каза по време на брифинг ръководителят на Окръжната прокуратура в Бургас Георги Чинев.

Той покани на среща областният управител, кметовете на 13-те общини и представители на полицията, за да се анализира нивото на престъпността в региона. "Само Районната прокуратура в Бургас до този момент наблюдава 380 дела, свързани с мигрантския ръст, т.е. има отчетен ръст със 141 дела. Това е много обезпокояваща цифра. Голяма част от тях - 274, са решени, но има и неприключили", добави Георги Чинев. 

"Целта на срещата има една ясна цел - да дефинираме максимално добре проблемите, които се отнасят до няколко сегмента на престъпността. Сред тях е пътният травматизъм, както и този, който е в резултат употребата на наркотици и алкохол. Наред с това, във фокуса на вниманието ни са делата, свързани с производство, употреба и разпространение на наркотици. Особен акцент ще поставим и върху мигрантския натиск и резултатите от него по отношение на престъпленията. Искаме да дефинираме реални мерки, които да доведат до реални резултати", посочи Георги Чинев. 

Няма ръст на битовата престъпност в региона, посочи прокурорът, но има значителен по отношение на престъпленията, свързани с мигрантския натиск. 

 


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и