Четвъртък, 23 Фев 2023
    
Култура

Турски студенти подредиха изложба в Бургас

  24.11.2022 10:26  
Турски студенти подредиха изложба в Бургас

Соня КЕХЛИБАРЕВА

 

Интересна изложба от Турция гостува в Бургас. Тя е дело на възпитаници на Държавната художествена академия в столицата Анкара. Представени са над 50 картини и пластики, дело на студенти, спечелили проект на Министерството на културата и туризма под надслов „Подкрепа на младите хора“.

Целта на тази програма е да развие тяхната креативност и потенциал, да ги насърчи в търсене на нови форми за творческа реализация. Куратори на изложбата са професори и изкуствоведи от академията,които гостуваха на откриването Siret Uyanık, Meral Öztürk. Prof. Dr. Meliha Yılmaz, Prof. Dr. Hüseyin Elmas.

Изложбата е представена през октомври в Анкара. Картините са многоцветни. Преобладава портретната живопис и житейски сюжети от съвремието. Застъпени са и комиксите, харесвани от младежката аудитория. Малката пластика също е оригинална. Като консултант на изложбата е галеристът Cem Aggelos Üstüner, който е представял свои експозиции вече в Бургас и съвместно работи с Krasovska Art School.

Изложбата е подредена в Културен дом на НХК, ет.2 и ще гостува до 26 ноември. Творбите на младите художници могат да бъдат откупени.


Анкета

"За" или "Против" въвеждане на еврото сте?


Резултати

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и