Сряда, 22 Фев 2023
    
Бургас Общество

Центърът за настаняване на бездомници вече е на половина пълен

  23.11.2022 17:00  
 Центърът за настаняване на бездомници вече е на половина пълен

Дона МИТЕВА

Центърът за временно настаняване на бездомни лица в Бургас е вече на половина запълнен. Това съобщи неговият управител Илиян Павлов.

В момента там пребивават вече 18 души  и се очакват в близките дни още трима. Капацитетът  е общо за 30 лица – 6 жени и 24 мъже.

По думите на Павлов близо 80% от довунащите са стари познаници, които използват правото си на пребиваване в Центъра за три месеца и при крайна необходимост за още три.

Предвид цената на електричество и фактът, че в Центъра се отопляват с климатици са въведени и строги правила. „Винаги сме държали на това да не се разхищава енергия, но предвид поскъпването на всичко, сега ще следим още по- строго. През деня онези от хората, които си стоят при нас се локализират в  дневната, а климатиците в спалните помещения се спират. Те се пускат едва след 18 часа. Освен това съм разпоредил на нощния пазач след полунощ да ги изключва“, обясни управителят.

Въпреки че в момента никой не говори вече за Ковид, при приемането на всеки домуващ в Центъра за временно настаняване се прави тест. „Общността е затворена и ние сме длъжни да вземаме предпазни мерки, затова продължаваме и с тестовете“, допълни Павлов.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и