Сряда, 22 Фев 2023
    
Любопитно

Министър Димитров се похвали, че Мъск идва в България

  23.11.2022 14:13  
 Министър Димитров се похвали, че Мъск идва в България

Милиардерът Илон Мъск се очаква да посети Белоградчик на 23 април. Това става известно от резервация, направена от негови представители от SpaceX в един ресторант, който е в близост да природния феномен "Белоградчишки скали", съобщи служебният министър на туризма Илин Димитров.

Белоградчишки скалиБелоградчишки скалиБелоградчишки скалиБелоградчишки скали

"И... да, в крайна сметка май ще дойде. След такава масирана атака по всички фронтове и стотици съобщения - сговорна дружина, планина повдига (Мъск довежда)", пише в профила си във Facebook Димитров и добавя, че "поне знаем, че ще го нахранят добре".

"Сега остана да се подготвим за пристигането на най-богатия инфлуенсър в света, стига да се осъществи визитата", гласи още постът на министъра.

В своята публикация министър Димитров дори предлага Белоградчик да бъде домакин на ежегоден Cosplay фестивал.

Вчера Димитров покани Илон Мъск да посети България, чрез Twitter и Facebook, след като най-богатият човек в света сподели и реагира на публикация, изобразяваща природния феномен. Снимката е на крепостта "Калето" в Белоградчик и е направена от българския фотограф Владислав Терзийски. Тя е заснета с дрон и разкрива уникалността на скалите и историческата крепост, припомнят от БТА.

Белоградчишката крепост и скалите са сред 100-те национални туристически обекти на България. От началото на тази година обектът е посетен от близо 70 000 български и чуждестранни туристи.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и