Понеделник, 20 Фев 2023
    
Карнобат

Война за ръководството на кооперацията в карнобатското село Аспарухово

  21.11.2022 11:44  
Война за ръководството на  кооперацията в карнобатското село Аспарухово

Дона МИТЕВА

Недоволството си от управлението на земеделска производителна кооперация „Успех“ в карнобатското село Аспарухово изрази на редакционния телефон Коста Апостолов. Той е член-кооператор и както сам подчерта, има много декари в нея, а не е „с два декара“.

Обвиненията си той отправя срещу председателя Недялко Радев, че бил разорал пътища и пасища, дори изоставени дворове. „Дворът на вуйчо ми е разоран, съборена е оградата. Имаше и чешма, и тя е съборена. Той живееше в София, почина и неговите наследници не знаят какво става тука. Имам и документи, мога да покажа“, коментира Апостолов пред наш репортер. В разговора той намекна, че „се сее с кооперативно зърно, а парите влизат в джоба на председателя“.

Член-кооператорът не отрече, че получава рента.

Кметският наместник Валентин Рачев също подчерта, че членовете на ЗПК „Успех“ получават рента. „Даже може да се каже, че рентата е една от най-високите в района, което означава, че кооперацията работи добре“, подчерта Рачев.

В селото се знае, че войната на Апостолов е за поста на председател и тя не е от вчера. Мълвата твърди, че той има и загубени дела, а атаката не е пряко и само към председателя Недялко Радев, а е била към всички, които са заемали на поста му. На отчетно-изборните събрания обаче той събирал много малко гласове.

Самият Недялко Радев коментира обвиненията така: „Каква къща, какъв двор – за този имот, за който говори Апостолов, че е на негов вуйчо, знам, че отдавна е продаден и той няма нищо общо с него.

Що се отнася до обвиненията, смятам, че не познава Закона за земеделската земя – кооперацията плаща наем за пътищата. Попълват се декларации. Непрекъснато обработваемите площи се контролират.

Апостолов беше пускал сигнали със същите обвинения до всички прокуратури: районна, окръжна и апелативна. И на трите нива има отказ за досъдебно производство.

В каквото и да ме обвинява този човек – мога да кажа едно: има Управителен съвет на кооперацията, аз не мога да вземам еднолично решение. Та, в заключение само да допълня, че г-н Апостолов има амбиции, които не могат да се осъществят“.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и