Неделя, 19 Фев 2023
    
Мнения Общество

Демерджиев: В момента не можем да говорим за отвличане на Александър

  20.11.2022 12:35  
Демерджиев: В момента не можем да говорим за отвличане на Александър

В момента не можем да говорим за отвличане и няма данни, които да сочат за това, но ще проверим всички версии. Това каза пред журналисти в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод откриването на 12-годишния Александър от Перник. По думите му състоянието на детето отговаря на това да е пребивавало в гората през тези дни, предаде БТА.

12-годишното дете от Перник беше намерено вчера в труднодостъпна местност над радомирското село Червена могила, след повече от седмица издирване. Той изчезна на 11 ноември при разходка в местната планина Голо бърдо.

Демерджиев коментира, че децата с този тип аутизъм са способни да търсят и намират храна, включително и в гората, но посочи, че ще бъдат изследвани обстоятелствата до категоричния извод дали детето се е лутало в гората, държано е някъде, или е било отвлечено.

Психолози ще работят с Александър, за да се разбере какво се е случило с него през тези дни.

Мястото, където е било намерено детето, е и много труднодостъпно, отбеляза министърът. Този сектор е бил сред разпределените за претърсване от сформираните от МВР екипи с участието на планински спасители и алпинисти.

Бяхме стигнали до извода, че детето се движи точно в тази посока, допълни той.

Министърът благодари на стотиците полицаи и хилядите граждани, които се включиха в издирването на детето. Той призова родителите на деца с такива проблеми да използват съвременни технически средства като джипиес в дрешките им. Този път успяхме и имаме повод за радост, но невинаги ще е така, каза още Демерджиев.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и