Неделя, 19 Фев 2023
    
Поморие

Деца и родители в Поморие отново ще извървят пътя до храма заедно в Деня на християнското семейство

  19.11.2022 09:12  
Деца и родители в Поморие отново ще извървят пътя до храма заедно в Деня на християнското семейство

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а българският народен календар отрежда тази дата за Ден на християнското семейство. Семейството възпитава и изгражда характера на човек, преподава най-ценните житейски уроци и е предпоставка за развитие на скритите заложби у детето. А веднъж въведено в храма, то получа своята първа благословия и символ на християнската вяра, който да го пази и напътства.

По случай светлия двоен празник на духовността на 21.11.2022 г. /понеделник/ от 16.00 часа, в Народно читалище “Просвета 1888” най-малките жители на Поморие ще поднесат поздрав към връстниците си. Участие в концерта ще вземат:

възпитаниците на ДГ „Детелина“ с ръководители Славка Мешкова и Тотка Колева;
първокласниците от СУ „Иван Вазов“ – Поморие с учители Росица Янева, Петя Друмева, Грета Найденова, Ванина Павлова, Христина Гуджукова и Десислава Цветанова;
малките танцьори от Денс груп Ultraviolet с ръководител Виолета Киранова.

След края на програмата децата, заедно със своите родители, ще извървят пътя до църквата “Свето Рождество Богородично”, за да запалят свещичка, да поговорят със свещеника и да продължат красивата традиция, създадена в града ни.

Екипът на НЧ „Просвета 1888“ е подготвил лакомства за всички присъстващи.

В навечерието на празника, на 20.11.2022 г. /неделя/ в новия читателски клуб в Каменар също ще бъдат организирани мероприятия за деца. Всеки, който желае, може да заведе детето си в 10.30 ч. в клуба, за да се забавлява, да твори и да чуе интересна информация за празника.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и