Четвъртък, 16 Фев 2023
    
Поморие

Напредък по процедурата за обезщетяване на лозарите

  17.11.2022 15:40  
Напредък по процедурата за обезщетяване на лозарите

С Решение на Министерски съвет са предоставени  7 млн. лв. за ремонт на пътя между селата Медово-Бата-Страцин в община Поморие. Това съобщи областният управител проф. Мария Нейкова по време на участието си в заседанието на Общински съвет Поморие, на което присъства по покана на кмета Иван Алексиев. Финансирането на проекта се осъществява в рамките на бюджета на МРРБ за 2022 г.

Кметът Алексиев поясни, че половината от сумата вече е преведена и текат процедури по ЗОП за избор на изпълнител и надзор.

         В изложението си пред общинските съветници  проф. Мария Нейкова отчете и напредъка по процедурите за обезщетяване на лозарите, пострадали от опустошаваща буря през септември. Темата е приоритетно работена по настояване на областния управител и вече е на етап подготовка на указания за предоставяне на утвърдените 2.3 млн. лева по държавна помощ „Помощ за компенсиране на щетите по земеделските култури, причинени от неблагоприятни климатични условия, които могат да бъдат приравнени на природни бедствия“.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и