Четвъртък, 16 Фев 2023
    
Поморие

Областният управител: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми

  17.11.2022 15:23  
Областният управител: За два месеца постигнахме успех по няколко важни за Поморие теми

Пред местния парламент в Поморие областния управител проф. Мария Нейкова, която присъства на сесията, провела се днес, сподели свършеното за община Поморие през последните 2 месеца.

До няколко седмици ще бъде финализирана процедурата по прехвърляне на бившето военно поделение в местността “Хонят“ на Община Поморие. Сградите и терените ще се ползват за решаване на логистичните проблеми на общинските предприятия в Поморие. Казусът, търсил решение доста време, е придвижен със съдействието на областния управител по искане на кмета Иван Алексиев, така че процедурата да приключи срочно. В подобно забавяне между редица администрации преди намесата на областния управител е и процедурата по регистрация на лодкостоянка в гр. Ахелой.

"С помощта на проф. Нейкова тези процедури се задвижиха и се надявам скоро да подобрим условията на работа за рибарите в Ахелой, така че спокойно да акостират и да си прибират улова.

Много е важно да има взаимодействие между местната и държавната власт, защото ние сме едно, ние работим за хората, за това сме избрани и назначени. Нещата обаче няма как да се случват, ако общината няма подкрепата на държавата, в частност на областна управа”, сподели Алексиев.

         "Само за два месеца държава и Община успяхме да свършим редица задачи, изостанали във времето. Изводът е, че работата в дух на взаимодействие и принципност води до резултати. Затова и моят призив пред вас и пред всички местни и държавни органи е за разумност, градивност и решения, водени от обществения интерес"- каза областният управител в заключение на изявлението си пред местния парламент на Поморие. Тя призова за бързи решения по проблемите на здравеопазването в общината, както и за осигуряване на общинско помещение за патриотичната дейност на съюза на офицерите и сержантите от запаса.

         В рамките на посещението областният управител проведе и работна среща с кмета на общината Иван Алексиев.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и