Вторник, 29 Nov 2022
    
Несебър

Почетен плакет получи Стефан Димитров за европейската му титла по карате

  17.11.2022 15:01  
Почетен плакет получи Стефан Димитров за европейската му титла по карате

Кметът на Община Несебър Николай Димитров връчи почетен плакет на Стефан Димитров от СК „Бушидо“, който преди броени дни завоюва шампионска титла за България на Европейското първенство по карате за юноши U18 в София.

17-годишният Стефан участва в категория  - 65 кг. Жребият го постави в по-трудния поток, което прави победата му още по-ценна. В първия си двубой Димитров побеждава своя съперник от Полша с нокдаун. Втората среща е срещу опитен опонент от Украйна, който отстранява след  второто продължение на двубоя. На полуфинала се изправя срещу силен физически съперник от Литва, над когото демонстрира превъзходство през цялото време.  Финалът е между Димитров и друг български състезател, който несебърският състезател побеждава.

Почетен плакет получи и неговият треньор сенсей Христо Терзиев, който за пореден път доказа, че умее да превръща свои възпитаници в шампиони. Стефан Димитров е шестият европейски шампион за най-резултатния клуб в общината. 

За постигнатия голям успех и прославянето на Несебър и България градоначалникът Николай Димитров благодари лично на Стефан Димитров на среща, състояла се в кабинета му. Кметът изрази своята признателност и на треньора Христо Терзиев за дългогодишната му всеотдайна работа с децата на Несебър в СК „Бушидо“.

Със своята респектираща биография, изобилстваща с престижни титли, призове  и шампиони във всички категории, клубът  е сред водещите в своя спорт в България. „Познат е в Европа и извън Европа, защото при нас идват да тренират и чужди състезатели.“, информира Христо Терзиев и сподели, че към настоящия момент в СК „Бушидо“ се обучават 60 деца от 6 до 18–годишна въраст и около 20-ина възрастни. Това е една от школите, към които има най-голям интерес в града.

„Много съм горд с вашите постижения, както и с успехите на всички нашите млади съграждани, доказали се в спорта, който практикуват.“, заяви кметът Николай Димитров и пожела на шампиона Стефан да продължава да трупа успехи.  Градоначалникът подчерта, че приоритет в политиката на Община Несебър е грижата за младите хора, включително и за развиване на спортните им заложби и талантите им. Кметът изрази увереност, че шампионската титла на Стефан Димитров ще му гарантира място сред най-добрите 10 спортисти, които по традиция местната власт ще отличи в края на годината.

В непринуден разговор малко преди връчването на отличията Стефан  Димитров сподели, че се е чувствал готов за победа. Това е най-голямата му титла до момента, като той трупа опит на различни национални и международни турнири. „С участието ми в това състезание мисля, че доказах, че ще бъда един перспектиращ състезател.“ , заяви той.

Стефан Димитров е на 17 години от Несебър, ученик е в най-голямото училище в общината  - СУ „Любен Каравелов“, тренира карате от 6-годишна възраст. Все още не е решил, но обмисля след завършване на своето средно образование да продължи обучението си в университет с  история или да учи в НСА.

 

 


Анкета

Мнения