Петък, 10 Фев 2023
    
Несебър

Започва нов проект в района на село Кошарица

  11.11.2022 16:33  
Започва нов проект в района на село Кошарица

На пресконференция, състояла се днес в Артиум център, бе представен проектът „Създаване на нова услуга за населението в рибарската територия – Еко пътека, с. Кошарица – местност Плазовец, Община Несебър“, финансиран по „Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г. Той е  на обща стойност 210 769 лв. и е с продължителност 12 месеца.  

С настоящия проект Община Несебър има за цел да създаде нова придобивка за населението в рибарската територия - еко пътека от с. Кошарица до местност Плазовец.

Еко пътеката е с обща дължина 4 631 м. и преминава през гориста планинска местност с отлични рекреационни качества. От най-високата точка в района се открива уникална природна гледка - планина и море, като на място ще бъде ситуирана площадка с монтиран на нея панорамен далекоглед. Ще бъдат оформени кътове с места за сядане и отмора тип "хамак" и тип "пънче". По трасето на еко пътеката ще бъде реконструирана стара съществуваща чешма, а около нея ще има разположени кътове с места за почивка. По цялата дължина на еко пътеката ще бъдат разположени енергоспестяващи соларни осветителни тела - общо 106 бр.,ще бъдат  поставени и кошчета за отпадъци. В началото на трасето на пътеката ще бъде поставена указателна табела.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и