Събота, 04 Фев 2023
    
Бизнес

Владимир Маринов, управител, Alexandria Travel: Чакаме ясните правила за кандидатстване за фотоволтаици

  05.11.2022 11:57  
Владимир Маринов, управител, Alexandria Travel: Чакаме ясните правила за кандидатстване за фотоволтаици

Дона МИТЕВА

Лято 2022 за туристическия бранш от региона вече е затворена страница, част от анализите са направени, други предстоят да се правят. На фона на предходните два сезона да се отчита ръст и да има „глътка въздух“ – проблемите, притесненията, а и очакванията си остават. Фирмата, която Владимир Маринов представлява, основно се занимава с входящ туризъм за чешки туристи. Има 6 хотела: един в Слънчев бряг, три в Приморско, има хотели и в Лозенец и Царево. Сегашната кризисна ситуация в страната, а и конкретно в бранша той коментира така:

„Всяка стотинка е важна – да, тя винаги е била от значение, но сега предвид намалените приходи и увеличени разходи е още по-важна. Определено ни интересува програмата за поставяне на фотоволтаици, защото искаме да сложим такива поне на някои от хотелите. Да изградим добра мрежа, с което да се подпомогнем и намалим разходите.

За момента официално не съм се запознал с програма, за която иначе съм чул, а и сме говорили с други колеги, че ще има такава програма за подпомагане. Обаче към днешна дата официално нищо не знам. Не са ясни параметрите. В бранша неофициално се коментира за 50% финансиране от инвестицията за фотоволтаици. Т.е. съфинансиране 50:50, което би било определено добре. Бихме желали да се възползваме, ако отговорим на всички параметри и покрием изискванията. Просто трябва да дойдат ясните правила за кандидатстване“.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и