Вторник, 31 Яну 2023
    
Несебър

Управата на министерската база в Слънчев бряг: Украинците не могат да останат зимата тук, нямаме отопление

  01.11.2022 11:25  
Управата на министерската база в Слънчев бряг: Украинците не могат да останат зимата тук, нямаме отопление

Георги РУСИНОВ

 

Около 400 украински граждани са настанени към момента в базата на Министерски съвет в Слънчев бряг. В по-голямата си част това са болни хора, инвалиди, възрастни, майки и родилки.

Управителят на базата Станка Харизанова коментира пред „Черноморски фар“, че според нея тези хора не могат да останат и зимата в базата, тъй като тя е лятна.

„Няма осигурено отопление. Климатици има в една стая, в друга няма. В общите ни части, фоайета, ресторанти всичко е на някакви климатици. А като духне вятъра, стопляне няма“, обясни тя.

Новината идва след като държавата обяви, че удължава програмата за помощ на украинските бежанци, но само с настаняване в държавните бази. Тези, които са настанени в хотели по досегашните правила на програмата ще имат 15 дни да напуснат, като вътрешният министър Иван Демерджиев обясни, че на всички ще бъде осигурено настаняване в държавни бази.

Според Харизанова обаче базата в Слънчев бряг не е подходяща.

„Писала съм, сигнализирала съм до всички институции какво е положението, че е невъзможно хората да останат в тази лятна база. Чакаме да видим държавата какво ще каже какво ще става с тези хора, които в момента са тук“, заяви управителят.

В същото време по думите й от днес сутринта върволици украинци, настанени в хотели, идват да питат за настаняване в базата.

„Ние места повече нямаме“, категорична бе Харизанова.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и