Вторник, 31 Яну 2023
    
Бургас Култура

Пеещи студенти канят на концерт за будителите

  01.11.2022 09:29  
Пеещи студенти канят на концерт за будителите

           Празникът на българските будители беше избран от Студентски съвет при Университет „Проф. д-р Асен Златаров”-Бургас за популяризиране на висшето учебно заведение пред бургаското гражданство. На 2 ноември от 19 часа в Културния дом  на нефтохимика в самия център на Бургас ще се проведе концерт,  с който студентите от ВУЗ-а ще отдадат чест на българските будители – някогашни и съвременни, които поддържат пламъка на знанието, науката и творчеството.

          Режисьор на спектакъла е Христо Симеонов, който е поканил за участие в него, заедно със студентите-инициатори, видни бургаски певци, танцьори и музиканти. „За мен беше огромна чест и удоволствие да подготвя този спектакъл, с който да присъединя своите усилия към тези – на младите хора от Университета, за да популяризираме това средище на будители”, казва Хр. Симеонов.

          В спектакъла ще участват и студенти, които под ръководството на режисьора и на своята преподавателка по анимация, доц. Златка Димитрова, са подготвили специално флаш-моб-изпълнение като финален поздрав към зрителите.

          Входът на концерта е свободен. Поканени са всички бургаски граждани, които оценят високо ролята на държавния университет на Бургас за издигане авторитета и поддържане на интелектуалния имидж на града и областта.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и