Вторник, 29 Nov 2022
    
Камено Крими

Откриха нелегален казан и алкохол в Камено

  31.10.2022 12:27  
Откриха нелегален  казан и алкохол в Камено

Митничари от Териториална дирекция Митница Бургас откриха 264 литра нелегален алкохол и нерегистрирано съоръжение за изваряване в жилищен имот.

На 27.10.2022 г. служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ извършват проверка в частен имот с жилищна сграда на територията на гр. Камено, област Бургас. В хода на контролните действия митническите инспектори откриват в прилежаща към имота постройка нерегистрирано съоръжение за изваряване на етилов алкохол, заредено с материал за производство. В обособено мазе в къщата са открити и 25 туби, съдържащи общо 264 литра течност с характеристики на етилов алкохол, съобщават от пресцентъра на митницата.

Установено е, че собственикът на имота няма разрешително за извършване на такава дейност и не е представил никакви документи за обезпечен или платен акциз за етиловия алкохол, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

Алкохолът е иззет. Нелегалният „казан“ е демонтиран и са иззети части от съоръжението. Предстои образуване на административнонаказателно производство по случая.


Анкета

Мнения