Събота, 28 Яну 2023
    
Бургас Култура

Филм, лекция и изложба предлага програмата на Артхаус-Бургас

  29.10.2022 09:33  
Филм, лекция и изложба предлага програмата на Артхаус-Бургас

Заповядайте на четвъртото събитие на Артхаус Бургас, което по традиция се реализира в Експоцентър „Флора”. В програмата под наслов „Кино за младите“ е включена безплатна прожекция на интригуващ европейски филм. Тази събота, 29- ти октомври, от 17.00 часа ще бъде представена кино продукцията „Аз, Даниел Блейк“ на Кен Лоуч.

Веднага след това публиката ще има възможност да се включи в интересна дискусия с лектор Слави Георгиев. В рамките на инициативата ще може да разгледате и фотоизложбата на Цветомир Ганев, а от 12:00 на „Флората“ ще може да посетите „Базар за Пеликани” от българска фондация „Биоразнообразие“.

Артхаус Бургас се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по фонд „Култура”.

* Филмът „Аз, Даниел Блейк“ на Кен Лоуч разказва за живота на 59-годишния Даниел Блейк, който работи като дърводелец в Нюкасъл. Пътят му се пресича с този на самотната майка Кейти, която е без работа и се грижи за двете си малки деца – Дейзи и Дилън. И двамата попадат на „ничия земя“ и са принудени да се борят с държавната бюрокрация и бушуващия конфликт между работещи и безработни.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и