Петък, 27 Яну 2023
    
Царево

В Царево засилват превенцията сред учениците срещу противообществените прояви

  28.10.2022 12:15  
 В Царево засилват превенцията сред учениците срещу противообществените прояви

По инициатива на кмета на Община Царево-инж. Георги Лапчев  се проведе среща с представители на училищата и училищните настоятелства, министерство на вътрешните работи, прокуратурата и експерти от администрацията.

Заседанието беше посветено на обществения ред около училищата и на публични места в общината, превенцията срещу противообществени прояви и срещу вредното въздействие на наркотичните вещества сред подрастващите.

Обсъдени бяха проблеми и инициативи за преодоляването им. Участниците в срещата се обединиха около тезата на инж. Георги Лапчев, че само с общи усилия на институциите и на цялото общество може да се намери трайно и ефективно решение на подобни обществени явления, пряко засягащи живота на децата и подрастващите.

В тази връзка предстои и провеждането на родителска среща в разширен формат, с представители на институциите, на която да бъдат обсъдени редица въпроси свързани със здравето и безопасността на учениците и подрастващите, с предотвратяването на противообществени прояви и с опазването на добрата среда и обществения ред в морската община.

В училищата ще се проведе и запознаване на учениците с техните права и задължения.

Ще бъдат инициирани и поредица от обучения с представители на прокуратурата, относно вредните последици от алкохола и наркотиците и последващите противоправни прояви.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и