Четвъртък, 26 Яну 2023
    
Созопол

Созополската улица „Виа Понтика“ ще бъде ремонтирана

  27.10.2022 09:40  
Созополската улица „Виа Понтика“ ще бъде ремонтирана

Община Созопол сключи споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на инфраструктурен проект с голямо обществено значение – ремонта на ул. „Виа Понтика“.
Реконструкцията на цялата улица е разделена на два етапа, като обект на настоящия договор е северната част с дължина близо 2 км.
Инвестиционният проект за реконструкцията и ремонта на ул. “Виа Понтика“ бе поискан от Община Созопол за целево финансиране поради изключително лошото експлоатационно състояние на настилката, бордюрите и тротоарите, които на места дори липсват и това създава проблеми както на водачите на МПС, така и на пешеходците. С реализирането на този проект ще бъде оптимизирана организацията на движението и ще бъде подобрена безопасността за всички участници в него.
Основна цел на проекта е отстраняването на всички повреди и повишаване носимоспособността на уличната конструкция във връзка с повишеното и променено по вид транспортно натоварване и за осигуряване на максимален експлоатационен период.
Освен тази дейност, проектът включва и отводняване на дъждовните води чрез реконструкция на съществуващи и изграждане на нови отводнителни съоръжения.
Стойността на проекта е 2,3 млн.лв., като МРРБ ще финансира част от него в размер на 1,5 млн.лв.
 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и