Вторник, 24 Яну 2023
    
Созопол

Отличиха Община Созопол с почетна грамота

  25.10.2022 16:44  
Отличиха Община Созопол с почетна грамота

С почетна грамота за споделяне на добри практики и опит бе отличена Община Созопол на Годишната среща на местните власти, организирана от НСОРБ в курорта „Албена“. Заместник-кметът на Созопол Тодор Дамянов я прие лично от Георги Георгиев – член на Управителния съвет на НСОРБ и кмет на община Тунджа. Това съобщиха от пресцентъра на морската община.

Във форума вземат участие кметове, председатели на общински съвети, съветници и ключови експерти от общините, представители на изпълнителната власт, партньори от страната и  чужбина. Водещите теми са свързани с перспективите за развитието на общините и проблемите, пред които са изправени местните власти.

Програмата на форума акцентира две съществени за българските общини събития - 140 години от приемането на първия Закон за общините и градското управление и 15 години членство на България в ЕС.

Община Созопол има изграден и специален щанд в Общинско експо’22, което е организирано в дните на Годишната среща на местните власти, на което се представят съвременни технологии и иновативни решения за общините, машини и съоръжения за дейностите на общините, богати възможности за установяване на контакти с потенциални партньори от бизнеса.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и