Четвъртък, 12 Яну 2023
    
Крими Малко Търново Царево

Заспиване зад волана – една от възможните причини за катастрофата между джиповете на „Жандармерията“

  13.10.2022 17:52  
Заспиване зад волана – една от възможните причини за катастрофата между джиповете на „Жандармерията“

Георги РУСИНОВ

 

Заради днешния инцидент край Царево, в който два джипа на „Жандармерията“ се блъснаха, Прокуратурата е образувала досъдебно производство за причиняване на ПТП по непредпазливост. Това заяви прокурор Мария Маркова от Районна прокуратура – Бургас.

Инцидентът е настъпил на пътя Царево – Малко Търново тази сутрин около 8:00 часа. Единият от автомобилите е бил със служители, които се прибирали от нощна смяна към квартирите си в Царево, а другият с такива застъпващи за дневна смяна. Това са командировани служители на „Жандармерия“ Кърджали заради големия мигрантски натиск по границата с Турция.

„ПТП-то е настъпило на прав участък при сравнително нормални атмосферни условия. Към момента се извършват необходимите процесуално-следствени действия. Назначават се експертизи, разпитват се преките свидетели на катастрофата“, заяви прокурор Маркова.

И четиримата пострадали се намират в УМБАЛ-Бургас, като състоянието на единия е по-сериозно и той е в „Реанимация“. Заради това те не са и разпитани все още, тъй като лекарите не позволяват, поради това, че им се извършват медицински интервенции, включително и оперативни. Взети са им кръвни проби за алкохол и наркотици.

„Работи се по различни версии, като за причината за настъпването на катастрофата може да се говори единствено и само, когато излязат заключенията от назначените авто-техническа и съдебно-медицинска експертизи. Една от версиите е за заспиване зад волана. Знаейки, че служителите на „Жандармерията“ обслужват територията на Малко Търново и работят при значително висока натовареност е възможно това да е една от версиите. Преглежда се и версията за евентуална техническа неизправност на автомобил. Разглежда се версията и за човешка грешка. За всичко това обаче е много рано да се говори, тъй като сме съвсем в началото на разследването“, поясни още държавният обвинител.

Резултатите от кръвните проби са изпратени в София и все още няма резултат от тях.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и