Понеделник, 02 Яну 2023
    
Бургас Избори 2022

Гласоподавателка си тръгна с разписката от машината

  02.10.2022 14:50  
 Гласоподавателка си тръгна с разписката от машината

В секцията в бургаския квартал "Победа" е имало куриозна ситуация. Жена е избягала с разписката си, след като е гласувала.

"Дойде, направи своя вот, след това видя, че не е това, което е искала, взе си бележката и си тръгна. Зачетохме вотът като невалиден заради погрешно гласуване", обясни Стефан Георгиев, председател на СИК по БНТ.

Заради тежката катастрофа край Малко Търново, член на СИК не е могъл да стигне навреме и изборният ден е започнал с 15-20 минути закъснение.

"В Община Малко Търново е имало автомобилен инцидент, което не позволи да се отвори точно навреме секцията в село Калово. Всичко е уредено, така че всички секции работят. Има отсъстващи членове, което е нормално, но всички секции са предвидени с голям брой членове, така че да може да протече един спокоен изборен ден", каза Михаил Хаджиянев, председател на РИК-Бургас.

Четири са подадените жалби към момента като едно е установеното нарушение в Бургаско. Действащият кмет на село Черноград е бил в местната секция като застъпник.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и