Четвъртък, 29 Дек 2022
    
Бизнес Сунгурларе

Общинският съвет в Сунгурларе не даде думата на крупен земеделец

  29.09.2022 11:34  
Общинският  съвет в Сунгурларе не даде думата на крупен земеделец

Фермерът Николай Киров, който плаща 100 000 лева данъци в общината, ще настоява точката да бъде върната от областния управител

Дона МИТЕВА

Фермерът Николай Киров ще пусне молба до областния управител решението от последната тридесет и шеста сесия на ОбС Сунгурларе,  в частта – точка първа, да бъде върната. Мотивът му затова е, че не е бил допуснат до изказване по време на заседанието. Той е имал желание да зададе въпроси по първа точка, която е „Разглеждане на доклад от д-р Георги Кенов – кмет на Община Сунгурларе относно: Годишен отчет за изпълнение на бюджета  и на сметките за средства от ЕС на община Сунгурларе“.

„Сесиите на общинския съвет са отворени за всички граждани. Аз си пуснах заявление, с което искам да се изкажа по точка, която е от обществен интерес. Съветниците го подложиха на гласуване и не ме допуснаха. Разбирам, ако въпросът е от необществен интерес – да не бъда допуснат. Така пише в правилника. Никой от съветниците не каза защо не ми дават да говоря“, казва зърнопроизводителят.

Като един от големите данъкоплатци в тази община Киров е имал намерение да попита за разяснение по определени пера – приходи и разходи.

„Исках да разбера  срещу част от сухите цифри  какво се крие, където не е обяснено както трябва. Аз плащам всяка година около 80 – 100 хиляди данъци в тази община и искам да знам моите пари къде отиват“, категоричен е Киров.

Той ще настоява областният управител да върне тази точка за преразглеждане. Ще се посъветва със своите адвокати как точно да бъде формулирано искането му.

„Не исках да влияя върху решението на съветниците как да гласуват по тази точка. Просто тълкования по няколко пера, което интересува хората. А те да си гласуват както си искат, аз искам да знам къде ми отиват парите, а на среща не получавам нищо“, подчертава засегнатият от решението на съветниците Киров.

Основният бизнес на зърнопроизводителя е в Община Сунгурларе. Той има в 10 села имоти, 7 – 8 хиляди декара земя там, както и над 60 работника. Не е тайна и това, че той е един от дарителите в тази община.

На сайта на община Сунгурларе бе качен текст за проведената сесия, в който към първа точка бе написано: „Днес се проведе тридесет и шесто заседание на Общински съвет - Сунгурларе. На него бяха гласувани 8 точки дневен ред. Съветниците приеха годишен отчет от кметът д-р Георги Кенов за изпълнение на бюджета и сметките за средства от ЕС“.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и