Вторник, 27 Дек 2022
    
Избори 2022 Царево

Станимир Баев, БСП в Царево: „Всичко започва от образованието“

  27.09.2022 13:09  
 Станимир Баев, БСП в Царево: „Всичко започва от образованието“

Кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ Станимир Баев, Стойко Таков и Радослава Кючукова – кандидати за народни представители от Коалиция „БСП за България“ за 2- ри МИР – Бургас, проведоха среща с избиратели в Община Царево. В общинския център те разговаряха с актива и със симпатизанти на социалистите. В морския град те бяха представени от общинския им лидер Тодор Нанчев, който припомни и кои са най – важните задачи, стоящи на дневен ред в навечерието на предстоящите парламентарни избори.

Станимир Баев, който е втори в листата на коалицията, изрази удовлетвореността си от интереса, проявен към срещата.

„За мен винаги е било важно да разисквам с хората проблематика, която е свързана с регионалното развитие. Всеки кандидат за народен представител, освен, че е съгласен с приоритетите, които са заложени в платформата на Коалиция „БСП за България“, трябва да поеме ангажименти, свързани с регионалното развитие и с проблемите на населените маста, от които е избран. Затова разговорите с Вас са изключително полезни,  защото систематизират проблемите. Нашите срещи с хората показват, че повечето от тези проблеми навсякъде са общи“, каза той.

„Има населени места, където хората бяха възпрепятствани да присъстват свободно на срещите с нас и да покажат своя избор, което е изключително притеснително за една демокрация. Надявам се предстоящите избори да бъдат по-успешни от предишните. И да бъдат предпоставка за по-добри резултати на местните избори, които предстоят следващата година“, заяви Баев. Той сподели своите виждания за  политиката, свързана с образованието, в която сфера е специалист.

„Моята позиция е, че всичко започва от образованието и основната дейност е нужно да бъде развитие към икономика, която се базира на знанието“, беше категоричен кандидатът за народен представител.

Стойко Танков, който е четвърти в листата на коалицията изброи най-важните приоритети, които „БСП за България“ е заложила в своята предизборна платформа. „Има няколко неща, които си поставяме като задача ако имаме възможност да управляваме. На първо място това е въпросът за преодоляване на енергийната и икономическа криза. Пред зима сме и ситуацията е много сложна. Без парламент трудно ще бъдат осигурени компенсации за бизнеса и за гражданите. На второ място искаме да продължим с нашата социална програма, като на преден план поставим въпроса с актуализацията на пенсиите. На следващо място – искаме да премахнем пазарните механизми в образованието и в здравеопазването, те не са стока! На четвърто място искаме да стимулираме икономически малкия и средния бизнес, чрез преференции в данъчната система, връщане на патентния механизъм и защита на родното производство. Не на последно място поставяме и ефективната съдебна реформа, защото много от проблемите в страната, борбата с корупцията например, са свързани с липсата на ефективно правосъдие “, обясни Стойко Танков. В отговор на въпрос той припомни и какво е свършено от екипа му по времето, в което заемаше длъжността областен управител на Бургаска област. Танков призова присъстващите да бъдат активни в изборния ден и да подкрепят кандидатите на коалицията с номер 28.

„БСП разполага с най-добре подготвените специалисти“,  коментира Радослава Кючукова, която е местен представител на листата.

„Младите хора отиват в чужбина, често там се чувстват по - добре и не се завръщат в страната. Желанието ни е това да се промени и млади хора да бъдат част от нашите идеи, от нашето бъдеще“, каза още тя. Кючукова изрази увереност, че коалицията може да разчита на подкрепа в морската община.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и