Понеделник, 26 Дек 2022
    
Любопитно

До 30 градуса тази седмица

  26.09.2022 08:05  
До 30 градуса тази седмица

Изпращаме септември с валежи

Последните дни на септември ще донесат усещане за късно лято. Над Балканите се движат топли въздушни маси, които ще осигурят температури над обичайните за това време на годината. 

В понеделник ще е топло с температури следобед между 25 и 30 градуса с по-високи стойности в северната половина на страната. От рано обаче ще започне заоблачаване от запад на изток. До обяд ще превали в Северозапада. По-късно следобед, вечерта и през нощта се очакват нови, напоителни есенни валежи в Западна и Северна България. Ще продължат да духат топли южни-югозападни ветрове с особено силни пориви в планините. 

Във вторник облачността ще е значителна в Западна България почти през целия ден. Отново ще вали, а следобед и привечер ще има условия за развитие на гръмотевична облачност с интензивни валежи, гръмотевици и дребни градушки. Явленията ще са по-интензивни в районите на Западна България и на много места в Дунавската равнина. Късно през деня от запад на изток облаците ще се разкъсват. Дневни температури ще са между 22 и 27 градуса, по-ниски в районите с продължителен валеж. Вятърът - със силни пориви в южната половина на страната. 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и