Вторник, 29 Nov 2022
    
Средец

Голямата Мария Статулова от сцената в Средец: Щастлива съм, че получавам званието “Почетен гражданин”

  25.09.2022 10:33  
Голямата Мария Статулова от сцената в Средец: Щастлива съм, че получавам званието “Почетен гражданин”

Силвия ШАТЪРОВА

Голямата актриса Мария Статулова получи званието “почетен гражданин на Средец” снощи по време на кулминацията на тържествата на града. 
Тя бе удостоена с решение на Общинския съвет в града през април.
“Моите корени са от тук. От тук води корена си Статуловия род, но ние сме три клона в него- Статулови, Караманови и Чавдарови”, заяви тя, като пристигна с братовчед си Георги, който е част от Чавдаровия род.
Статулова благодари на кмета Иван Жабов, който й връчи  плакета.
“Ако можех да Ви прегърна, щях да го направя”, обърна се тя емоционално към всички жители на Средец. Актрисата бе впечатлена от изпълненията на фолклорните групи на общината, които пазят духа на Странджа.
“Бях изненадана от това отличие и щастлива, ще си го сложа на специално място до другите награди”, каза още актрисата от сцената.
Мария   Статулова е известна с ролите си в киното, а зрителите я познават от филмите:”Адаптация”, “Дами канят”, Авантаж”, Маневри на петия етаж”, Да обичаш на инат” и от сериалите: “Стъклен дом, “Седем часа разлика”, “Под прикритие”.
Съпруга е на режисьора Димитър Радичков-син на писателя Йордан Радичков.

Актрисата пристигна с братовчед си Георги

 

Тържественият концерт продължи с изпълненията на трио Де жавю, а преди това на сцената излязоха фолклорните групи на общината -женските от селата Факия и Бистрец и Средец към Дружеството на инвалидите и мъжката фолклорна група.
Празникът завърши с изпълнението на Жечка Сланинкова, а десетки излязоха на площада да се забавляват.

 


Анкета

Мнения