Събота, 24 Дек 2022
    
Айтос

Почти двойно са скочили разходите за отопление в някои айтоски училища

  24.09.2022 15:25  
Почти двойно са скочили разходите за отопление в някои айтоски училища

Подготвени са, Общината е в готовност да помага

 

Георги РУСИНОВ

 

Почти двойно са скочили разходите за отопление в някои айтоски училища. Това отговориха от Община Айтос на запитване от „Черноморски фар“.

„Училищата в населените места на общината, които се отопляват на твърдо гориво, са закупили необходимите за сезона дърва и въглища още напролет. Складовете са пълни. За делегираните им бюджети цената на горивото за сезона се оказала с 25-30% по-висока от миналогодишната. Но пък преди няколко месеца закупуването на твърдо гориво не беше проблем - имаше достатъчно количества дърва и въглища“, казват директорите на училищата в селата Карагеоргиево и Мъглен.

И в двете големи средни училища в града горивото за зимата е осигурено, посочват от администрацията на кмета Васил Едрев.

„СУ "Никола Вапцаров" се отоплява с дизел, дърва и въглища Закупени са необходимите за зимата количества. За отоплението на училището през предходния сезон са изразходили 19 000 лв., а за предстоящия са отделили от бюджета около 35 000 лв. В СУ "Христо Ботев" се отопляват на газьол, закупени са достатъчно количества, според изискванията за съхранение на това гориво. Засега не се налага да подпомагаме училищата. Ако се наложи - разбира се, че ще го направим", каза кметът Васил Едрев.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и