Четвъртък, 22 Дек 2022
    
Бизнес

Българско участие в Шестата глобална конференция за винен туризъм

  22.09.2022 10:54  
Българско участие в Шестата глобална конференция за винен туризъм

Делегация на Министерството на туризма, водена от министър Илин Димитров, участва в Шестата глобална конференция за винен туризъм на Световната организация по туризъм към ООН в Алба, Италия.

 Министър Димитров взе участие в централната дискусия - “Бъдеще на винения туризъм”, на която изрази готовността на България да е домакин на една от следващите винени конференции на Световната организация по туризъм.

 В  рамките на форума той представи визията си за развитие на винения туризъм на България пред делегатите  от утвърдени винени дестинации като Италия, Португалия, Грузия, Сан Марино, Молдова и Гърция, с които бяха заедно на сцената. Министър Димитров изрази готовността на страната ни да представи най-добрите практики и продукти на нашия винен туризъм и да покаже големия си потенциал в тази ниша. България отдава голямо значение на тази проява, която е първостепенна възможност за представяне на възможностите ни за туризъм на най-високо равнище в рамките на Европа.

 “България е в уникална позиция”, посочи министър Димитров - “тук всяка от представените в панела държави има свое достойнство, но ние съчетаваме почти всичко това - имаме море, красиви планини, хубаво вино и още много прекрасни неща в близост, които биха могли да привлекат много туристи и са добра причина да ни дойдете на гости, подчерта министърът. Това, че мнозина не познават предимствата и предпоставките за развитие на добър винен туризъм в България, е само една чудесна възможност да ви изненадаме, каза министър Димитров.

 По време на разговорите основният фокус бе поставен върху факта, че развитието на винения туризъм внася добавена стойност и допринася за устойчивото развитие на регионите и общностите, като дава отражение върху всички процеси и елементите от веригата. Той е и форма на социална комуникация.

 Основните акценти и послания във всички дискусии в рамките на форума бяха именно върху устойчивото развитие в туризма, въвеждането на иновации и дигитализацията, както и взаимната свързаност на винения туризъм и другите индустрии, свързани с гостоприемството.

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и