Сряда, 21 Дек 2022
    
Култура

Каймакът на Българския театър идва в Бургас с проекта „Пеещи артисти“

  21.09.2022 13:16  
 Каймакът на Българския театър идва в Бургас с проекта „Пеещи артисти“

Концертът ще се води от бургазлийката Гергана Стоянова, участва и Милена Маркова-Маца

 

Каймакът на Българския театър изриза утре в празничния 22 септември на сцената на Летния театър с проекта „Пеещи артисти“. Това ще е вторият концерт след Стара Загора, а повечет от артистите вече пуснаха анонси за събитието край морето.

 „Завиждам на бургазлии, защото им предстои да усетят магията на възхитителната симбиоза между двете изкуства – музиката и актьорското майсторство. За мен и колегите ми артисти това преживяване ще бъде за втори път. За повечето от нас това ще бъде и втори път в живота ни, когато ще пеем на живо пред публика, на сцена с оркестър и забележителни музиканти“, казва водещата на концерта Гергана Стоянова. За нея и за още трима бургазлии от екипа на проекта: композитора, певец и майстор на виолончелото Красимир Гюлмезов, диригента на оркестъра и блестящ пианист Георги Милтиядов и актрисата Милена Маркова – Маца, вълнението е още по-силно, защото сред публиката ще бъдат приятелите и семействата от родния им град. Цяло съзвездие от актьори и музиканти, сред които продуцентът и създател на проекта „Пеещи артисти“ Игор Марковски, изпълнителите от симфоничния оркестър на Георги Милтиядов, Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Орлин Павлов, Мая Бежанска, Николай Урумов, Койна Русева, Стефания Колева, Милена Маркова – Маца, Катерина Евро, Мариана Попова, Добрин Досев, Даниел Цочев, Дарин Ангелов, Весела Делчева ще излезе на сцената на летния театър. „Когато започнахме този невероятен проект, не осъзнахме, че той ще ни изстреля в небесата с изключителния си заряд и енергия. Никой от колегите пеещи артисти нямаше представа за мащаба на концерта, за всички нас концертът в Стара Загора беше изненада, не очаквахме чак такъв възторг. И когато усетихме, че „взривяваме“ публиката, първо не повярвахме какво се случва. После и ние се „взривихме“, „полетяхме“ още с първите си изпълнения и не слязохме от облаците до края на концерта. Той свърши и ние не можехме да кажем и дума, гледахме се зад кулисите невярващи и онемели“ - разказва Гергана Стоянова. Пеещите артисти и музиканти вярват, че на сцената в Бургас ще бъдат още по-уверени и сплотени. Специално за участието си в проекта, Гергана Стоянова се е записала на уроци по пеене. „И сега продължавам да вземам уроци, защото всичко това много ме вдъхнови.“ Актрисата се е ангажирала и с визията на участниците – води разговори с модни къщи, които ще направят още по-красиви изпълнителите, предоставяйки рокли и костюми за концертите.

Както Игор Марковски обеща преди началото на турнето на „Пеещи артисти“, и в Бургас освен основния концертен репертоар, ще има изненада и специален подарък за публиката на града-домакин.

За първи път ще прозвучи на сцена песента „Вирусът любов“ на братя Аргирови и ще се включат със свои изпълнения Александър Кадиев, Катерина Евро и Орлин Павлов. Супер изненада е подготвил и актьорът Мариан Бачев. Това ще бъде изненада и за самия Игор Марковски. Бачев пази в дълбока тайна какво точно е намислил: „Държа да е абсолютна изненада това, което съм подготвил “, споделя актьорът. Така че, най-интересното предстои.

На 22 септември от 20 ч. на сцената на Летен театър Бургас . Билети се продават на касата на “Часовника” и в мрежата на EVENTIM. За повече информация тел.0894 898 098- Маруся Русева.

 

 


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и