Сряда, 21 Дек 2022
    
Поморие

Кметът Алексиев: МБАЛ – Поморие ще съществува и ще се развива като общинска болница

  21.09.2022 10:48  
Кметът Алексиев: МБАЛ – Поморие ще съществува и ще  се развива като общинска болница

Най-категорично заявяваме пред вас, младите хора, и ви обещаваме, че МБАЛ – Поморие ще съществува, ще продължи да работи и да се развива като общинска болница. Това каза днес кметът Иван Алексиев пред студентите от факултета по медицина в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас.

Бъдещите медици, както и дванадесетокласници от СУ „Иван Вазов“ – Поморие посетиха лечебницата заедно със своите преподаватели. В рамките на два часа сградата отвори врати не само за учащи, но и за всички жители и гости на общината, желаещи да разгледат и да се запознаят отблизо с дейността и условията в болницата и в медицинския център.

„Здравеопазването, както и образованието, трябва да бъдат общодостъпни. Искаме да ви покажем една общинска болница, която дава възможност за развитие на млади хора. Ние инвестираме и постоянно работим по проекти, за да благоустрояваме базата. Ще видите новия рентген, новия скенер, в момента правим ремонт на детското отделение, след това ще обновим хирургията. Болницата в Поморие ще я има и разчитаме на вас. Вие сте бъдещето!“, добави още Алексиев посрещайки младежите и техните преподаватели.

Освен с кмета, всички присъстващи имаха възможност да разговарят, споделяйки мнения и предложения, с управителя на болницата д-р Кирил Хинов, управителя на Медицинския център д-р Бабуров, председателя на Общински съвет – Поморие Адам Адамов и заместник-кмета с ресор „Здравеопазване“ Янчо Илиев.

Посетителите в деня на отворените врати разгледаха лабораторията, болничната аптека, новата апаратура за образна диагностика, както и кабинетите на различни специалисти.

Проф. Петя Цветкова, преподавател в Медицинския факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, благодари на домакините за поканата и сподели, че е впечатлена от резултатите, постигнати в лечебното заведение. „Виждам, че волята и на Общината, и на болничното ръководство е в правилната посока и има добра колаборация. Похвално е, че затваряте цикъла, тръгвайки от консултативните кабинети, през диагностичните, стигайки до стационара. Две неща най-много ме впечатлиха – едното е чистотата, другото е, че тук всичко е компютъризирано – от регистратура, до болнична стая. Поклон пред труда ви, защото хората и професионализмът правят дадената институция.“, сподели проф. Цветкова и изяви желание тя и студентите ѝ отново да посетят МБАЛ – Поморие, за да организират изнесени упражнения и научни прояви.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и