Сряда, 21 Дек 2022
    
Общество

Отбелязваме Деня без жертви на пътя

  21.09.2022 08:23  
Отбелязваме Деня без жертви на пътя

Той е част от Европейската седмица на мобилността

 

Отбелязваме Деня без жертви на пътя. Той е част от Европейската седмица на мобилността - ежегодна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност, предаде Нова ТВ. Кулминацията на инициативата е днес.

Целта е на тази дата да се приеме предизвикателството от всички участници в движението по пътищата – шофьори на леки и товарни автомобили, на автобуси, велосипеди, пешеходци да няма нито един човек, загинал при пътнотранспортно произшествие. Провеждат се редица инициативи на органите на реда, ще се състоят и открити уроци за учениците от различни училища в страната.

Днешният ден е кулминацията на тези дни. 

“МВР е организирал контрол на цялата територия на страната. Действията на служителите ще са насочени в максимална степен към безопасността на движението по пътищата. Целта е да не се допусне днес да има загинали”, каза на Лъчезар Близнаков от “Пътна полиция”. Той апелира към гражданите да бъдат съпричастни към тази кауза и да бъдат отговорни на пътя. 

За вчерашния ден няма загинали на територията на страната, съобщи още Близнаков. “Надяваме се и днес да остане така”, каза той. 

От полицията отчетоха още, че в периода  1-20 септември 2022г.  загиналите участници в движението са с 9 по-малко, спрямо 2021г.

За последното денонощие са проверени над 9100 атомобила. Съставени са 2405 фиша и 752 акта.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и