Вторник, 20 Дек 2022
    
Камено

Социалната служба в Русокастро без покрив, търсят се начини за възстановяването му

  20.09.2022 11:05  
Социалната служба в Русокастро без покрив, търсят се начини за възстановяването му

Дона МИТЕВА

Бурята, преминала през Бургас и Поморие, засегна и други общини, но далеч по-малко. Тя отнесе покрива на социалната служба в Русокастро. Това съобщи кмета на Община Камено  Жельо Вардунски. В тази сграда освен салон, който се  ползва за мероприятия, се намира и кухнята на социалния патронаж, складови помещения.

„На първо време сме покрили с найлони, но това е временно.500 квадратни метра метална покривна конструкция е отнесена от вятъра. Трябват пари тя да бъде възстановена. Понеже ние не обявихме бедствено положение трябва да се направи обществена поръчка. Има опасност дъждовете да сварят сградата без покрив“, коментира кмета. В момента се провеждат консултации с юристи, за да се намери начин да се придвижи ремонта по-бързо.

„На Русокастро покривът на училището частично е засегнат от бурята, също и комина. Тях ще ги направим с наши сили.В Камено в детската градина имаше счупени дървета – всичко е разчистено има пострадали беседки и тях ще направим, но 500 квадратни метра покрив – трудно“, обяснява кмета. Прави се проверка на застраховката на сградата, но не се знае какво ще бъде признато от застрахователите.

В Общината има пострадали покриви и на частни домове – на около 20 къщи. Разчистват се падналите дървета. Фатални щети няма нанесени.

В същото време 5 човека от БКС и Общинска администрация, заедно с техника и микробус са изпратени в карловско да помагат при разчистването на пострадалите от наводнението села. „От 2017 година помним какво беше при нас, сега не може да не помогнем на онези, които пострадаха“, казва Вардунски, макар да е на ясно, че след бурята тези хора са необходими и на Община Камено. Кметът е уверен, че ще се справят и без тях,  защото там, където са в момента хората имат по-голяма нужда от тях.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и