Понеделник, 19 Дек 2022
    
Созопол

Кметът на Созопол изказа съболезнования на семейството на Доси Досев

  19.09.2022 17:39  
Кметът на Созопол изказа съболезнования на семейството на Доси Досев

Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев изпрати съболезнователен адрес до близките и приятелите на Доси Досев, който ни напусна днес на 88-годишна възраст.

Ето какво написа той:

Уважаемо опечалено семейство,

Уважаеми близки, приятели и колеги на Доси Досев,

От името на Общинска администрация Созопол и от свое име поднасям най-искрени съболезнования и дълбока съпричастност за загубата на обичания от всички нас Доси Досев.

В негово лице всички губим един изключителен човек и голям талант, човек със силен дух и енергия, който винаги е бил част от културния живот на града. Той се радваше на огромна любов и уважение от своите колеги и приятели. Обичаше Созопол и Созопол го обича, а през 2010 г. местните официално показаха своето признание като го удостоиха със званието „Почетен гражданин“.

Доси беше прекрасен човек, с голямо сърце, с уникално присъствие на сцената, на екрана и в живота. Сътворените от него десетки образи остават за поколенията в съкровищницата на българското театрално и киноизкуство.

Неговата ярка личност и харизма ще останат завинаги в сърцата на всички, които го познаваха.

Дълбок поклон пред светлата му памет!

ТИХОМИР ЯНАКИЕВ

Кмет на Община Созопол

 

Доси Досев е роден в София, но по-голямата част от живота си прекарва в Созопол. Той обичаше града, морето и неговите хора. Обожаваше изкуството, младостта и културния живот в града. Самият той винаги е казвал, че се чувства повече гражданин на Созопол, отколкото на София.

В своя богат професионален живот Доси Досев изиграва над 60 роли в киното и театъра, за които получава множество награди от Съюза на театралните дейци и Министерство на културата.

Созопол загуби една от най-колоритните си личности, един велик Човек и истински приятел.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и