Събота, 17 Дек 2022
    
Спорт

Ще се прероди ли най-накрая „Черноморец“ в друг дом

  17.09.2022 14:50  
Ще се прероди ли най-накрая „Черноморец“ в друг дом

Георги РУСИНОВ

 

Футболният „Черноморец“ получи стадиона в „Долно Езерово“ на концесия. Това стана с решение на Общински съвет - Бургас. Тя ще е за период от 30 години. Ръководството на „Черноморец“ се ангажира с инвестиционна програма, с която да надгради базата в бургаския квартал.

С настоящата процедура се цели общинският спортен обект да бъде пълноценно използван, както в полза на спортния клуб, така и в полза на обществото. Всички разходи за инвестиции и поддръжка ще бъдат за сметка на ползвателя. Съгласно предварителните разчети Сдружението предлага инвестиция в размер на 400 000 лева.

„Инвестицията в стадиона ще позволи на сдружението да развие дейността си, при спазване на всички международни стандарти за упражняване на футболния спорт. Новата база ще предостави възможност на „Черноморец 1919” да организират и провеждат различни видове спортни събития. Ще се предостави пълно право на мъжкия представителен отбор на ФК „Долно Езерово”, както и на детската школа за ползване на базата и направените подобрения. Това би допринесло за развитието на спорта, както и за засилване желанието на подрастващите да практикуват любимия спорт“, се посочва в докладната записка.

Предвижданата инвестиция в размер на 400 000 лева е за срок от три години след сключване на договора.

Ето и какво се предвижда за първата година: изграждане на нова поливна система на съществуващ терен; реновация на тревен чим на основен терен, ще се ползва тревна смеска RPR; изграждане на система за външно видеонаблюдение; монтиране на седалки и ремонт на секторите; ремонт на наличните огради и поставяне на допълнителни такива. За втората и третата година са планирани: изграждане на две допълнителни спортни игрища с размер на 7000 кв. м с изкуствена настилка; полагане на тартанова спортна настилка; изграждане на соларна инсталация.

От клуба изразиха задоволството си от решението на Общински съвет – Бургас и благодариха за гласуваното им доверие.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и