Сряда, 14 Дек 2022
    
Царево

Деца от Царево празнуваха с огнеборците

  14.09.2022 17:05  
Деца от Царево празнуваха с огнеборците

По утвърдена традиция, огнеборците в град Царево също провеждат "Седмица на пожарната безопасност ".

Много от мероприятията за повишаване на противопожарната култура сред населението са насочени към децата.

Днес пожарникарите от пожарна служба Царево отбелязаха своя празник в двора на ДГ„ Ален мак“, заедно с малките си приятели.

Събитието започна с учебна евакуация на децата. В 9:30 ч. малчуганите бяха „евакуирани“ на двора от своите учителки, но две от децата бяха останали на втория етаж, възпрепятствани от дима и „пожара“ в залата. От терасата на група „Бърборино“ те викаха за помощ.

Обадихме се на национален телефон 112. Само след секунди с пусната сирена пристигна пожарната кола. Смелите мъже свалиха със стълба „бедстващото“ дете, и всички ги аплодираха.

Последваха забавни тематични състезания, съвместно с пожарникарите.  Децата бяха повече от щастливи и поздравиха пожарникарите с песни, стихотворения и изложба от детски рисунки. Участниците в надпреварата бяха децата от подготвителна група "Приятели".

Празника уважиха и кметът на град Царево инж. Георги Лапчев, Таня Янчева- председател на Общински съвет Царево, Таня Янева – директор дирекция ,,Образование и култура‘‘, родители и учители. Целият екип и децата на ДГ „Ален мак“ отправиха своето пожелание към смелите огнеборци на Царево: ,,Скъпи пожарникари, благодарим, че споделихте празника си с нас! Респектирани от всичко, което правите, Ви пожелаваме да сте здрави, да сте удовлетворени от труда си, да сте спокойни за семействата си и все така достойно да изпълнявате професионалния си дълг в полза на обществото!‘‘

За огнеборците на Царево, бяха подготвени вкусни изненади- тематична торта от кмета на община Царево и кошница подарък от ръководството на ДГ ,,Ален мак‘‘ . За всички малки приятели имаше вкусни бисквитки с изображение на пожарна кола.


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и