Петък, 09 Дек 2022
    
Бургас

16 държави ще участват в престижния турнир по спортни танци в Бургас

  08.09.2022 14:05  
16 държави ще участват в престижния турнир по спортни танци в Бургас

За първи път в България ще се проведе и Международен турнир Pro/Am - атрактивната проява ще покаже съчетания на професионалисти и аматьори

Над 250 танцови двойки във всички възрастови групи, представители на 16 държави: България, Гърция, Италия, Израел, Испания, Република Северна Македония, Молдова, Румъния, Украина, Ирландия, Турция, Албания ще вземат участие в Международния турнир по спортни танци „Купа Бургас“. Сред подалите заявка за участие са двойки от първите топ 20 на световната ранг листа. Събитието ще се проведе този уикенд – 10 и 11 септември от 10 до 22 часа. Това стана ясно по време на пресконференция.

„Този турнир е сред събитията с най-дълга история в Община Бургас, емблематично събитие вече 37 години умело съчетава финес , изящество и спортна подготовка. Проявата си е създала вярна публика, оценила високия професионализма, труда и отдадеността на участници и организатори”, каза Веселина Деведжиева, началник отдел „Спорт” към Община Бургас.

Спортното събитие по традиция ще премине под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. Съорганизатори на инициативата са Клуб по спортни танци „Бургас 1975”, Община Бургас и БФКСТ.

„ Благодаря на Община Бургас за подкрепата и диалога, който имаме през годините. Публиката ни е много сензитивна и има своите фаворити . За първи път в България ще се проведе и Международен турнир Pro/Am. Турнирът се провежда с участието на един професионален състезател и аматьор, които танцуват за удоволствие, но със състезателен характер. В състезателната двойка се оценява само изпълнението на участника-аматьор. Това създава голямо настроение. Искрено вярвам, че и тази година ще се получи едно достойно събитие.”, сподели по време на срещата Андрей Тодоров , председател на КСТ Бургас’75


Анкета

Мнения

Мнения
Евродепутатът Илхан Кючюк:  България  и Македония се познават твърде малко
  26.07.2022 15:22      

Ние трябва да обясним в стратегическа план тезата, че имаме обща история и общо минало и