Неделя, 25 Сеп 2022
    
Култура Созопол

Здравка Евтимова с премиера на най-новата си книга на сцената на Аполония 2022

  04.09.2022 09:30  
Здравка Евтимова с премиера на най-новата си книга на сцената на Аполония 2022

Известната българска авторка Здравка Евтимова се включва в литературната програма на Празници на изкуствата Аполония 2022 с премиерата на най-новата си книга „Резерват за хора и вълци“. Разказите ѝ са издадени в 32 страни по света, тя е носител на редица престижни международни награди в Швейцария, САЩ, Китай (6 пъти), Италия, Сараево, Босна и Херцеговина, Швеция. 

Писателката ще се срещне с любителите на литературата в Художествената галерия в Созопол на 5 септември в 19:00 часа, за да представи най-новия си роман „Резерват за хора и вълци“. Книгата  предизвиква голям интерес с невероятно силните си земни образи. И тук, както и в другите творби на Здравка Евтимова, е показана неочакваната красота на реалността, която, неподозирана, се появява навсякъде. Пълната програма и повече информация за събитията на Аполония 2022 може да бъде видяна на официалния сайт – www.apollonia.bg.
 
Преди това, на 5 септември,  от 18:00 часа,  Здравка Евтимова ще представи и младите  участници в своя Майсторски клас по творческо писане след като в продължение на пет дни надеждите на българската литература са имали възможност да се докоснат до необикновения творческия свят на писателката и да черпят от опита й .

В последните дни от програмата на Празници на изкуствата Аполония 2022 любителите на музиката могат да посетят концерта „Песента на спомените“ с участието на Ина Кънчева – сопран, и пианиста Емануил Иванов, носител на първа награда на престижния Международен конкурс за пиано Бузони. 

Празничното настроение ще продължи с отбелязване на 70-годишнината от създаването на Националния фолклорен ансамбъл Филип Кутев. Всяка негова изява е повод за радост и възторг, защото чрез нея се предава и съхранява красотата на българската фолклорна култура. Повече информация и за останалите предстоящи концерти може да бъде открита на официалния сайт на Фестивала. 


Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?


Резултати

Мнения

Мнения Общество
Проф. Тодор Кантарджиев: Вече може да си отдъхнем от COVID
  25.09.2022 09:51      

Вече можем да си отдъхнем и както каза Световната здравна организация краят на пандемията се вижд